Telefon
WhatsApp
ADD ERDEKLİ YAZAR PINAR TAR'I AĞIRLADI
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi, Erdek'te yaşayan sanatçılarla söyleşi programının ilkinde Erdekli yazar Pınar Tar'ı ağırladı.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi bu hafta ilkini gerçekleştirdiği Erdek'te yaşayan sanatçılarla söyleşi programında Erdekli yazar Pınar Tar'ı ağırladı. ADD Erdek Şubesi Başkanı Ayten Özokan söyleşi etkinliklerinde bundan sonra her hafta Erdek'te yaşayan bir sanatçıyı ağırlayacaklarını açıkladı.
Dernek binasında saat 14.00'te gerçekleşen etkinlik, ADD Erdek Şubesi Başkanı Ayten Özokan'ın yazar Pınar Tar'ı tanıtmasıyla başladı. Ardından söyleşiye geçildi.
Yazar Pınar Tar, 52 yaşında yazarlığa başladığını ve 12 yıldır yazarlığı sürdürdüğünü belirtti. Tar, yazarlığa ailesinden ve Erdek'ten yazmaya başladığını ilk kitabı olan 'Üç Ülke Bir Vatan' isimli romanında mübadeleyi işlediğini, ikinci romanı olan 'Arka Bahçede Bisiklet'in ardından ise üçüncü romanı olan 'Fesleğen Zamanı'nın da yakında basılmaya hazır olacağını söyledi. 
Kendisini romanlarında doğa ile özdeşleştirdiğini ve en beğendiği yazar olan Yaşar Kemal'den etkilendiğini belirten Tar, ilk romanı Üç Ülke Bir Vatan'da yer alan karakter ve olaylarının kitabı bastırdıktan sonra o karakterlerin ve olayların geçmiş kuşak ailesinde yaşandığını sonradan tesadüfen öğrendiğini açıkladı.
Oğulcan Bölükbaşı
 





0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız