Telefon
WhatsApp
ERDEK CHP MEYDANDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Erdek Belediye Başkanı ve CHP Erdek Belediye Başkanı Adayı Burhan Karışık, bugün saat 15.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.
Erdek Belediye Başkanı ve CHP Erdek Belediye Başkanı Adayı Burhan Karışık, seçimden önceki son gün Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. 
İlk olarak sahneye çıkan CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, "Eşime, kızlarıma, yol arkadaşlarıma, meclis üyelerime, Burhan başkana, ailesine ve hepinize teşekkür ediyorum. Size bir sır vereyim mi? Kazanıyoruz, kazanıyoruz." dedi.
 
Daha sonra sahneye çıkan Erdek Belediye Başkanı ve CHP Erdek Belediye Başkanı Adayı Burhan Karışık, "Bizler işimiz gücümüz Erdek ve işimiz gücümüz belediyecilik anlayışıyla bu yola çıktık. Allah bana, 27,5 yıl encümen üyeliği, 2,5 yıl da belediye başkanlığı yapmayı nasip etti. Ben belediye başkanı olduktan sonra Erdek'e huzur geldi huzur. Makam kapılarını takdırdı diyorlar. Bizim makam kapımızın kapısı var ama herkese açık. AK Parti'nin adayı büyükşehir arkamızda diyor. Yarın, büyükşehir belediye başkanlığı seçimi de var. Ahmet Akın şu anda 5 puan önde." dedi.
 
Doğanlar'da bir kişiden para aldığı iddialarına yanıt veren Karışık, "Doğanlar'daki kaçak inşaatın sahibine 860 bin lira ceza yazdım. Yazılan ceza belediyenin kasasına yatar. Cebellize ettiler, demişler. Biz cebellize nedir bilmeyiz. Beni koltuğa oturttuğunu söyleyenler o ihaleden ben de ceza aldım. Onu ihale için uyardım. Benim cezamın hükmünün açıklanmasını erteledi. Beni dinleseydi şu anda başkandı. Beni genel merkez belirledi."
 
Cumhur İttifakı Turan Gün'ün Sındırgı'nın Erdek'ten daha çok turist ağırladığının söylendiği videoyu meydanda izletmesine karşılık, "Kendileri Erdek'i karalamışlar. AK Parti Belediye Başkanı Adayının bunu burada göstermesi ayıp. Demek ki siz 10 yıldır büyükşehirin Erdek'e yapacaklarını engellemişsiniz. Siz Erdek'in düşmanı mısınız? Erdek'i karalıyorsunuz."
 
Karışık sözlerine şöyle devam etti: "Stat için 56 dönüm Gedeve'de yer belirledik. Gedeve'de futbol sahası, kapalı ve açık olimpik yüzme havuzu, koşu yürüyüş bantları yapacağız. Otogar için de 36 bin metrekare yer ayarladık. Statın olduğu meydanda orası kent meydanı olacak. Erdek halkının nefes alabileceği ve yürüyebileceği bir yer olacak. Mevcut otogarın yeri ise 5 katlı otopark olacak. Katlı otoparkın üstüne de kapalı pazar yeri yapacağız. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2007 yılında Erdek'e yat limanı sözünü verdi ama daha hala yapılmadı. Erdek'in girişindeki benzinlikten başlayarak Ocaklar'a bağlanan 3 bin 100 metre çevre yolu projemiz onaylı. Erdek'e giden tırları da işlerini aksamadan onlarla beraber belirleyerek Edincik altına iki rampa yaparak Erdek'in şehir içinden geçmesini önleyecek. Zeytinliada'nın ören yeri olarak kullanılması için izin çıktı. 2025 yazında da burayı turizme açacağız. Erdek'e yaşlı bakım evi, Çuğra'da gündüz bakımevi ve kreş yapacağız. Kastri 18. madde uygulaması tamamlandı. 15 Nisan itibariyle tapuların dağıtımına başlayacağız. Eski hamam yerine yaptığımız kültür merkezinin inşaatı tamamlanmak üzere. Çuğra'daki yapımı 10 yıldır devam eden kültür merkezi binamızı ise yaz sonuna bitirmeye çalışacağız. Erdek-Ocaklar arasına da 4 yıllık bir üniversite yapacağız."
 
Başkan Karışık, "Sevgi, saygı ve hoşgörü ile her şey mümkün. Atatürk'ün kurmuş olduğu CHP çatısı altında belediye başkanı ve aday olmaktan çok mutluyum. Ben sadece CHP'nin değil tüm Erdek halkının belediye başkanı olacağım." diyerek sözlerine son verdi.
 
Yoğun katılımın olduğu mitingde belediye meclis üyelerinin tanıtılmasının ardından marşlar eşliğinde miting sona erdi. 
Oğulcan Bölükbaşı
 
 
 
 
 
 
 
 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız