Telefon
WhatsApp
MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Erdek Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanı Burhan Karışık başkanlığında gerçekleşen toplantıda 3 gündem, 3 ek gündem maddesi görüşüldü. 
İlk gündem maddesinde, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Meclisi seçimi yapıldı. Kapalı oyla gerçekleşen seçimde 48 üye 32'si oy kullandı. Mevcut başkan Mahmut Kaplan, 31 oy olarak yeniden başkan seçildi. Rakibi Zekai Uyaroğlu ise 1 oy aldı. 
İkinci gündem maddesinde, Abdullah Sarbay'ın AK Parti grubundan MHP'ye geçmesi üzerine boşalan İmar Komisyonu üyeliğine AK Parti grubundan Yaşar Ceyhun Mırız'ın seçilmesine oy birliğiyle karar verildi. 
Üçüncü gündem maddesinde, 2023 yılı gelir ve gider kesin hesapları oy birliğiyle kabul edildi. 2023 yılında belediyenin toplam gelir bütçesinin 178 milyon 692 bin 469 TL, 18 kuruş; gider bütçesinin ise 174 milyon 943 bin 6 TL, 8 kuruş olduğu açıklandı.
1. ek gündem maddesinde, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği üyeliğine CHP grubundan Mustafa Karakuş ve Türkan Akdağ Öztürk seçildi. 
2. ek gündem maddesinde, ilçemize bağlı Poyrazlı Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait 128 ada, 3 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan yapının ikinci katındaki ticari iş yerinin 10 yıllığına kiralanabilmesi için meclis encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 
3. ek gündem maddesinde, ilçe genelinde yeni yapılacak inşaatlarda, depreme karşı alınacak önlemler kapsamında Kastri bölgesinde zemin iyileştirme açısından yapılacak yeni uygulamalar ile açık havuzlarla binalar arası bahçe mesafeleri ve açık havuzlarla parsel sınırlarına olan bahçe mesafeleri konusu oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi. 
 
Bir dahaki meclis toplantısının 5 Haziran 2024 Çarşamba günü yapılmasına karar verildi. 
Oğulcan Bölükbaşı
 
 
 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Yazarlarımız